De nieuwe BMW R 1250 R, R 1250 RS en R 1250 GS Adventure.

De nieuwe BMW R 1250 R, R 1250 RS en R 1250 GS Adventure.

De boxermotor staat in de BMW R, RS en GS Adventure modellen sinds jaar en dag bekend als sterk en karaktervol. Al meer dan 25 jaar combineert BMW Motorrad vierkleppentechniek met elektronische brandstofinjectie en geregelde katalysatortechniek voor optimale efficiëntie, kracht en souplesse.

Vernieuwde boxermotor met BMW ShiftCam technologie voor meer kracht en verfijning en minder verbruik en uitstoot.

De ingrijpend vernieuwde boxermotor zorgt in de nieuwe BMW R 1250 R, BMW R 1250 RS en BMW R 1250 GS Adventure voor extra verfijning en nog meer koppel. Daarbij verlaagde BMW Motorrad het verbruik en de uitstoot, terwijl het kenmerkende geluid van de boxermotor nog aangenamer klinkt. De nieuwe BMW ShiftCam technologie die daarvoor is toegepast – voor het eerst in een motor die door BMW Motorrad in serie geproduceerd wordt – richt zich op de variabele kleptiming en -opening in het inlaattraject. De nokkenas heeft een aangepaste timing, zodat de beide inlaatkleppen asynchroon openen. Dat zorgt voor een betere werveling er een effectievere verbranding, wat leidt tot betere prestaties. Verder is de aandrijving van de nokkenas met een geruisloze ketting geoptimaliseerd, de olietoevoer verbeterd en monteert het nieuwe dubbele injectoren en een nieuw uitlaatsysteem.

Standaard twee rijmodi, ASC en Hill Start Control.
Om de rijdynamiek aan te passen aan de wensen van de berijder, zijn er nu standaard twee rijmodi. Het Automatic Stability Control (ASC) zorgt daarbij voor optimale stabiliteit, zekerheid en tractie. Hill Start Control – eveneens standaard – maakt wegrijden vanuit stilstand op steile hellingen eenvoudig.

Rijmodi Pro, Dynamic en Dynamic Pro.
Optioneel zijn de BMW R 1250 R, de BMW R 1250 RS en de BMW R 1250 GS Adventure uit te rusten met ‘Rijmodi Pro’, Dynamic Traction Control (DTC), ABS Pro, Hill Start Control Pro en Dynamic Brake Control (DBC). Rijmodi Pro omvat de rijmodus ‘Dynamic’ en configureerbare ‘Dynamic Pro’. Verder zijn er voor de BMW R 1250 GS Adventure ook extra rijmodi ‘Enduro’ en het instelbare ‘Enduro Pro’. DTC geeft de berijder extra vertrouwen met optimale tractie in bochten en tijdens acceleratie. ABS Pro doet hetzelfde tijdens remmen, ook in bochten. Het nieuwe Dynamic Brake Control (DBC) biedt extra zekerheid bij remmen onder moeilijke omstandigheden door het motorkoppel te beperken en de motor te stabiliseren. Daardoor is de remweg korter.

LED-verlichting standaard voor BMW R 1250 RS en BMW R 1250 GS Adventure. LED-dagrijverlichting optioneel voor alle modellen.
De nieuwe BMW R 1250 RS en BMW R 1250 GS Adventure zijn standaard voorzien van een LED-koplamp. De BMW R 1250 RS, BMW R 1250 GS Adventure en modellen met halogeenverlichting zijn optioneel te voorzien van LED-dagrijverlichting.

Nieuwe Dynamic ESA Next Generation optioneel.
Het nieuwe elektronische veer- en dempingsysteem Dynamic ESA Next Generation is optioneel. Het systeem past zijn werking automatisch aan: bij zware belading en/of wisselende rijomstandigheden zorgt het voor optimale demping en een stabiel en dynamisch weggedrag.

Connectiviteit: multifunctioneel instrumentencluster met een 6,5-inch TFT-display.
Standaard hebben de drie nieuwe modellen de uitvoering Connectivity en zijn dus uitgerust met een fullcolour 6,5-inch TFT-display. De bestuurder kan met de BMW Motorrad Multi-Controller bijzonder snel en gemakkelijk de talrijke voertuig- en connectiviteitsfuncties bedienen.

Intelligente noodoproep als fabrieksoptie.
Hulpdiensten zijn snel ter plaatse bij een ongeval of een gevaarlijke situatie dankzij de Intelligent Emergency Call (eCall) die als fabrieksoptie leverbaar is voor alle drie de modellen.

BMW Motorrad Spezial: hoogwaardige individualiseringsmogelijkheden.
Met BMW Motorrad Spezial biedt BMW Motorrad optionele personalisatiemogelijkheden af fabriek. Met het spreekwoordelijke oog voor detail verwerkt BMW Motorrad hoogwaardige performance- en/of personalisatiemogelijkheden in de motorfiets. Voor de nieuwe boxermodellen heeft BMW Motorrad bijvoorbeeld Option 719 Classic en HP, bestaande uit hoogwaardige gefreesde onderdelen. Klanten kunnen de nieuwe BMW R 1250 R en BMW R 1250 RS laten uitrusten met de exclusieve Option 719 Classic of Sport. Ook bijzondere lakkleuren, exclusieve velgen en de Option 719 buddyseat behoren tot de mogelijkheden. Voor alle nieuwe boxermodellen is ook een HP sportuitlaat af fabriek leverbaar.

Nieuwe, aantrekkelijke kleur- en stijlvarianten.
De nieuwe BMW Motorrad boxermodellen zijn leverbaar in aantrekkelijke basiskleuren en telkens twee stijlvarianten die het fraaie design benadrukken. Voor de nieuwe BMW R 1250 R en de BMW R 1250 RS zijn er ook speciale Option 719 lakkleuren.

Highlights nieuwe BMW R 1250 R, BMW R 1250 RS en BMW R 1250 GS Adventure:

 • Doorontwikkelde boxermotor met BMW ShiftCam technologie – een nieuw ontwikkelde techniek met variabele kleptiming en -opening in het inlaattraject.
 • Meer vermogen over gehele toerengebied, lager verbruik en minder emissie en meer verfijning.
 • Meer vermogen en koppel: 100 kW (136 pk) bij 7.750 t/min en143 Nm bij 6.250 t/min (voorheen: 92 kW (125 pk) en 125 Nm bij 6.500 t/min).
 • Cilinderinhoud vergroot naar 1.254 cm3 (voorheen: 1.170 cm3).
 • Asynchrone inlaatklepopening voor optimale werveling en verbranding.
 • Nokkenasaandrijving via een geruisloze ketting.
 • Geoptimaliseerde olietoevoer en zuigerkoeling.
 • Klopsensor voor optimaal rijgedrag.
 • Nieuwste generatie BMS-O motormanagement en nieuwe dubbele injectoren voor effectiever brandstofmengsel.
 • Nieuw uitlaatsysteem voor betere vermogensafgifte.
 • Standaard twee rijmodi, ASC en Hill Start Control.
 • Rijmodi Pro met twee extra rijmodi, Dynamic Traction Control (DTC), ABS Pro, Hill Start Control Pro en Dynamic Brake Control (DBC) zijn fabrieksopties.
 • Elektronisch instelbaar veer- en dempingsysteem (ESA Next Generation).
 • Standaard instelbare zithoogte bij BMW R 1250 GS Adventure (uitgezonderd HP) en uitgebreide buddyseat- en zithoogtevarianten af fabriek.
 • Optioneel sportstuur voor BMW R 1250 R voor een actieve zitpositie.
 • Standaard geheel nieuw ontwikkelde LED-koplamp voor de BMW R 1250 RS en BMW R 1250 GS Adventure. LED-dagrijverlichting fabrieksoptie voor alle modellen.
 • Connectivity multifunctioneel instrumentencluster met fullcolour 6,5-inch TFT-display en talrijke functies standaard.
 • Intelligent Emergency Call (eCall) is fabrieksoptie.
 • BMW Motorrad Spezial – optionele individualisering af fabriek.
 • Uitgebreid optieprogramma met originele BMW Motorrad Accessoires.
 • De nieuwe BMW R 1250 R: het dynamische gevoel van een Naked Bike, één basiskleur, twee stijlvarianten en de speciale kleurvariant Option 719.
 • De nieuwe BMW R 1250 RS: Sport en Touring in één basiskleur, twee stijlvarianten en de speciale kleurvariant Option 719.
 • Nieuwe stroomlijn en cockpitpaneel voor BMW R 1250 R en BMW R 1250 RS.
 • Nieuw ontworpen bodypaneel BMW R 1250 RS.
 • De nieuwe BMW R 1250 GS Adventure: off-roadcapaciteiten in een moderne basiskleur en twee stijlvarianten.

 • Terug naar overzicht