40 jaar BMW GS

40 jaar BMW GS

Hommage aan de populairste motor in zijn klasse

De BMW GS. Een mijlpaal die een icoon werd. Kijk even mee (fullscreen!) en lees dan verder...De BMW GS modellen worden in 2020 40 jaar. In de herfst van 1980 presenteerde BMW Motorrad de R 80 G/S, een motorfiets die voor het eerst twee rijgebieden combineerde: Off-road en on-road. Dankzij deze unieke combinatie van weg-, touring- en off-road capaciteiten – zonder afbreuk te doen aan het dagelijks gebruik – werd de R 80 G/S de conceptuele voorloper van de nieuwe motorcategorie van de touring enduro’s. Een categorie waarin sindsdien vele motormerken zijn ingestapt. Maar nooit de rij- en reiseigenschappen op de weg én ernaast van de GS konden evenaren. Sinds dat eerste model in 1980 heeft BMW Motorrad dan ook meer dan 1,2 miljoen BMW GS modellen aan klanten kunnen overhandigen. Een record!

Om die 40ste verjaardag te vieren heeft BMW een prachtige hommage model ontwikkeld. Zo worden de F750 en 850GS en de F850GS Adventure in een speciaal jasje gestoken en krijgen ze een aangepaste uitrusting. Kijk maar mee naar het resultaat!
De verschillende modellen kregen dus ook extra uitrusting mee. We zetten ze even voor u op een rijtje:

De F750GS

Extra opvallend, die nieuwe BMW F 750 GS ’40 Years GS Edition’ met een opvallend ‘40 Years GS’ logo op de zijpanelen. De gele handkappen en geel-zwarte afwerking van het zadel met GS-logo verhogen de exclusiviteit en verwijzen naar een icoon in de 40-jarige GS geschiedenis: de BMW R 100 GS. De BMW F 750 GS ’40 Years GS Edition’ heeft verder matzwarte wielen, een zilverkleurig stuur en gegalvaniseerde radiatorkap.
Zoals alle F750GS'en krijgt de '40 years GS Edition' nu standaard LED richtingaanwijzers en een USB oplaadpunt rechts naast de cockpit. ABS Pro en DTC (Dynamic Traction Control) zijn nu eveneens standaard voor meer veiligheid tijdens remmen en accelereren.

De F850GS
Ook het grotere broertje van de 750GS, de BMW F850GS heeft nu standaard LED richtingaanwijzers en een USB oplaadpunt rechts naast de cockpit. ABS Pro en DTC (Dynamic Traction Control) zijn nu eveneens standaard voor meer veiligheid tijdens remmen en accelereren.

De exclusieve ’40 Years GS Edition’ van de BMW F 850 GS staat stil bij het 40-jarig bestaan van de BMW GS modellen. De speciale uitvoering is eenvoudig te herkennen aan de kleur Black storm metallic met een opvallend ’40 Years GS’ logo op de zijpanelen. Exclusieve gele handkappen, goudkleurige wielen en een zadel in de kleurstelling zwart-geel met GS-logo zijn andere kenmerken. In zwart afgewerkte gefixeerde vorkpoten en een gegalvaniseerde radiatorkap maken de ’40 Years GS Edition’ compleet.

De standaarduitrusting van de BMW F 850 GS is uitgebreid met een mechanisme om het windscherm te verstellen en een TFT-display met handige Connectivity functies.De BMW F850GS Adventure

De stoere en zeer gesmaakte BMW F850GS Adventure, ten slotte krijgt dezelfde standaard LED richtingaanwijzers en een USB oplaadpunt rechts naast de cockpit. ABS Pro en DTC (Dynamic Traction Control) zijn nu eveneens standaard voor meer veiligheid tijdens remmen en accelereren.

Ter ere van 40 jaar BMW GS brengt BMW Motorrad ook van de BMW F 850 GS Adventure een ’40 Years GS Edition’ uitvoering uit. Deze heeft een opvallend ’40 Years GS’ logo, gele handkappen alsook een stoere Black storm metallic lakafwerking. Andere kenmerken zijn zwarte gefixeerde vorkpoten, goudkleurige wielen en een comfortabel geel-zwart kleurig duozadel met 860 mm zithoogte. Een TFT-display met handige Connectivity functies is voortaan standaard.


Meer weten over de BMW GS-historie en hoe een 'gimmick' van de BMW-ingenieurs uitgroeide tot de meest succesvolle allroad motor ter wereld? Klik dan hier! Of hier als je alles wil weten van alle BMW GS-en die het daglicht hebben gezien.

Of wil je nog meer inspiratie opdoen en de hele geschiedenis van de GS kennen. Kijk dan naar het filmpje hieronder. De nieuwe modellen zien? Vanaf minuut 6.25 krijg je ze in al hun glorie te zien!


Terug naar overzicht