BMW Motorrad modelupdates voor 2021

BMW Motorrad modelupdates voor 2021

BMW Motorrad stelt nieuwe kleuren en aangepaste uitrustingen voor voor het volgende modeljaar. Wij geven u alvast een overzicht.Zoals elk jaar stelt BMW na de fabriekssluiting van augustus haar nieuwe modellen voor voor het komende jaar. Ook dit jaar zijn er weer heel wat nieuwigheden te rapen. Voor een zeer snel overzicht kan je het filmpje hieronder bekijken.Wij geven u alvast een overzicht van alle modellen die wijzigen en een eerste indruk van gewijzigde standaarduitrusting, opties en kleuren.

BMW F-reeks

De BMW F-reeks krijgt een aantal aanpassingen en nieuwe kleuren doen hun intrede. Het gaat om nieuwe uitrusting en kleuren voor de BMW F750GS, de BMW F850GS en de BMW F850GS Adventure.

Kenmerken van de nieuwe BMW F 750 GS, BMW F 850 GS en BMW F 850 GS Adventure zijn nieuwe stripings en nieuwe stilistisch ontwerpen op de zijpanelen van de stijlvarianten. Verder heeft het drietal nu standaard LED richtingaanwijzers en een USB oplaadpunt rechts naast de cockpit. ABS Pro en DTC (Dynamic Traction Control) zijn nu eveneens standaard voor meer veiligheid tijdens remmen en accelereren.

Als vanouds past BMW Motorrad de krachtige, vloeistofgekoelde tweecilinder lijnmotor (staande twin) met 4 kleppen per cilinder toe. De krachtbron heeft een cilinderinhoud van 853 cc, is uitgerust met brandstofinspuiting en is gekoppeld aan een transmissie met zes versnellingen. De tweecilinder voldoet aan de toekomstige Euro 5-emissienorm. Dankzij twee balansassen met contragewichten ontstaat een soepel motorkarakter, een directe gasrespons, indrukwekkende trekkracht en een laag brandstofverbruik. De BMW F 750 GS levert 57 kW (77 pk) bij 7.500 toeren per minuut met een maximum koppel van 83 Nm bij 6.000 toeren per minuut. In de BMW F 850 GS en de BMW F 850 GS Adventure levert de efficiënte motor 70 kW (95 pk) bij 8.250 toeren per minuut met een maximum koppel van 92 Nm bij 6.250 toeren per minuut.

De BMW F750GS

De nieuwe BMW F 750 GS: nu in Light white, Stijlvariant Sport of als ’40 Years GS Edition’ en met uitgebreide standaarduitrusting.
De nieuwe BMW F 750 GS wordt standaard geleverd in een opvallende Light white kleurstelling waarbij het middelste deel van de tankcover in de voertuigkleur is gespoten. De matzwarte wielen, het zwarte stuur en zadel in rood-zwart zorgen voor een fraai contrast.

De Stijlvariant Sport in San Marino blue metallic is ook nieuw voor de BMW F 750 GS. Een getint windscherm geeft deze uitvoering een sportieve uitstraling. Om het af te maken heeft deze sportieve variant lichtmetalen wielen in de kleur Granite grey, een zilverkleurig stuur, een in zwart-grijs uitgevoerd zadel en een gegalvaniseerde radiatorkap.

Extra opvallend is de nieuwe BMW F 750 GS ’40 Years GS Edition’ met een opvallend ‘40 Years GS’ logo op de zijpanelen. Alles over de '40 years GS Edition vindt u hier.

BMW F750GS Light White


BMW F750GS San Marino Blue Metallic

De BMW F850GS

De nieuwe BMW F 850 GS: in Racing red, Stijlvariant Rallye of als ’40 Years GS Edition’ en uitgebreide standaarduitrusting.
De nieuwe BMW F 850 GS wordt in de basis geleverd in de kleur Racing red waarbij het middendeel van de tankcover in de voertuigkleur is gespoten. Voor contrast zorgen zwarte gefixeerde vorkpoten, zwarte wielen en een zadel in de kleur zwart-grijs.

De Stijlvariant Rallye van de nieuwe BMW F 850 GS is uitgevoerd in de kleurstelling Racing blue metallic waarbij handkappen, zwarte gefixeerde vorkpoten en een zadel in zwart-rood voor een fraai contrast zorgen. De goudkleurige wielen en gegalvaniseerde radiatorkap verhogen de aantrekkingskracht.

De standaarduitrusting van de BMW F 850 GS is uitgebreid met een mechanisme om het windscherm te verstellen en een TFT-display met handige Connectivity functies.

De exclusieve ’40 Years GS Edition’ van de BMW F 850 GS staat stil bij het 40-jarig bestaan van de BMW GS modellen. Meer info over deze prachtige uitvoering vindt u hier.

De BMW F850 Racing blue metallic


De BMW F850GS Racing Red

De BMW F850GS Adventure

De nieuwe BMW F 850 GS Adventure: in Ice grey, Stijlvariant Rallye of als ’40 Years GS Edition en met uitgebreide standaarduitrusting.
De BMW F 850 GS Adventure heeft in de basis de kleur Ice grey waarbij het middensegment van de tankcover in de voertuigkleur is gespoten. Het is dé variant voor rijders die hun motorfiets gebruiken voor langere toertochten of voor offroadritten. Voor avonturiers dus. De zwarte gefixeerde vorkpoten en wielen en het grijs-zwart kleurige comfortzadel zijn perfect op elkaar afgestemd.

De Stijlvariant Rallye van de nieuwe BMW F 850 GS Adventure kenmerkt zich door de Kalamata metallic matte lakafwerking. In combinatie met goudkleurige wielen en gefixeerde vorkpoten ontstaat een aantrekkelijk en dynamisch geheel. Een sportief windscherm en het zwart-grijs kleurig Rallye zadel met 890 mm zithoogte maken de Adventure compleet.

Een TFT-display met handige Connectivity functies is voortaan standaard.

Ter ere van 40 jaar BMW GS brengt BMW Motorrad ook van de BMW F 850 GS Adventure een ’40 Years GS Edition’ uitvoering uit. Meer informatie daarover vindt u hier.

De BMW F850GS Adventure


De BMW F850GS Adventure Ice Grey

De BMW F850GS Adventure Kalamata metallic


De BMW S-reeks

Ook de BMW S1000RR en de onlangs voorgestelde BMW S100XR krijgen een aantal updates. Zo wordt de S1000RR uitgerust met een Euro-5 motor (de S1000XR heeft die al) en worden een pak opties en uitrustingen toegevoegd, zoals USB connectoren en verschillende connectiviteit mogelijkheden met GPS en beide motoren krijgen vanaf volgend jaar ook een pak M-accessoires om ze nog verder te personaliseren.

De BMW S1000RR

Vanaf het modeljaar 2021 wordt de BMW S1000RR leverbaar in een nieuwe kleur, Black Storm metallic. Er komen nieuwe uitlaten, waaronder een M titanium uitlaatsysteem en allerhande M accessoires zoals rem- en koppelingsprotectoren, motorbescherming enz. Verder worden er ook nog meer mogelijkheden geboden voor wie graag zijn RR meeneemt naar het circuit.

De BMW S1000RR Black storm metallicDe BMW S1000XR

De BMW S1000XR krijgt een aantal opties zoals de RR (uitlaat, M-onderdelen) en komt in een nieuwe bijlkomende kleurstelling: Lightwhite nonmetallic/Racingblue.

Verder krijgt de S1000XR ook USB connectiviteit en een Tour package met een bagagerek voor een 30 en 50L topcase.

De BMW S1000XR Lightwhite non-metallic/Racingblue


De BMW R-reeks

Ook de R-reeks ondergaat een aantal wijzigingen en 2 R's krijgen een nieuw kleedje. Zo worden alle motoren Euro-5, worden er wijzigingen aangebracht in de Drive modes en komen er wijzigingen aan de uitlaatsystemen en de optionele sportuitlaten. Voor een gedetailleerde lijst van wijzigingen contacteer je best Stefaan of Jimmy.

De BMW R1250R

Komt in een nieuwe kleurstelling (Style exclusive in Mineral Grey metallic) en de stijl HP wordt vanaf nu Sport. Verder zijn er wijzigingen voor wat betreft het optiepakket 719.

De BMW R1250R Mineral Grey metallic

De BMW R1250RS

Komt in een nieuwe kleurstelling (Style Sport in Austin Yellow metallic met een matzwart frame) Er zijn ook wijzigingen voor wat betreft het optiepakket 719.

De BMW R1250R Mineral Grey metallic


De BMW K-reeks

De K-reeks blijft grotendeels behouden maar de verschillende modellen krijgen nieuwe kleuren en kleurencombinaties. Alle K-reeksen krijgen vanaf modeljaar standaard de electrische achteruitrijhulp en adaptieve bochtenverlichting. Ook het bandendrukcontrolesysteem RDC en het automatisch dagrijlicht behoren tot de standaarduitrusting. Verder krijgen de K1600GT, -GTL, B en Grand America als opties onder andere motorbeschermingsbeugels en bijkomende LED lichten. Per model worden ook de optiepaketten aangepast. Voor meer informatie contacteer je best Jimmy of Stefaan.

De BMW K1600GT

Krijgt een zwarte motorkleur en een zwart frame voor alle kleurstellingen. Nieuwe kleur: Optie 719 Mineral White metallic.

De BMW K1600GT optie 719 Mineral White metallic

De BMW K1600GTL

Krijgt een nieuwe kleuren: Manhattan metallic (style elegance) en optie 719 Mineral White metallic.

De BMW K1600GTL Manhattan metallic

De BMW option 719 Mineral White metallic

De BMW K1600B

De BMW K1600B krijgt een zeer mooie nieuwe kleur, Mars red metallic.

De BMW K1600B Mars Red metallic

De BMW K1600 Grand America

Vanaf dit najaar ook leverbaar in Mars Red metallic.

De BMW K1600 Grand America Mars Red metallic
Terug naar overzicht